pühapäev, 17. märts 2019

KK18 esimesed seiklused Riminis


Kuigi jõudsime Itaaliasse kadunud pagasi ja väheste teadmistega enda praktika ettevõtete kohta, siis nädala lõpuks oleme hakanud juba uude kultuuri vaikselt sisse elama, kolm päeva restoranis töötanud ning pagas on ka kenasti meieni jõudnud. Lisaks Riminile oleme saanud külastada ka Veneetsiat ja juba järgmisel nädalavahetusel ootab meid ees reis San Marinosse. 

Praktika kohtadest lähemalt rääkides, siis on restoranid väga erinevad - üks on väga itaaliapärane mereäärne suur restoran rikkaliku kohaliku menüüga ja teine restoran asub vanalinnas ning on pigem pisike fine dining tüüpi restoran. Ka töögraafikud on restoraniti väga erinevad - esimeses on hommikune (8:30-15:00) ja õhtune (15:00 - 21:30) vahetus (üks nädal hommikune, teine nädal õhtune) ning teises on päev jaotatud kaheks osaks, kõigepealt on 11:00 - 15:00, siis on siesta ja tööpäev jätkub 18:00 - 21:00. Köögitöö on vaatamata restorani erinevustele siiski üsna sarnane. Põhiliselt oleme saanud puhastada erinevaid mereande (kalmaarid, krabid, krevetid, merekarbid) ja abistada lihtsamate köögitööde juures. Kuigi oleme saanud õppida nii mõndagi uut, ootame tulevatelt nädalatelt rohkem just itaalia köögi lähemalt tundma õppimist ning vastutusrikkamaid ülesandeid, et minna tagasi Eestisse uute teadmiste ja oskustega. 


Meie huvitavad tähelepanekuid Riminist:
- Siinne liikluskultuur on väga närviline ja jalakäijad on pigem teisejärgulised.
- Itaallased ei räägi eriti inglise keelt, pigem eelistatakse suhtlemisel itaalia keelt.
- Itaallased veedavad palju aega perega vabas õhus.
- Riminis on tohutult palju hästi käituvaid koeri, kes omanikega igal pool kaasas käivad.
- Riminis on väga aktiivsed inimesed - pidevalt võib näha kedagi jooksmas, jalutamas või jalgrattaga sõitmas.
- Siesta-kultuuri mõistmine on meile väga keeruline. Me ei saa siiani aru, kuna midagi lahti või kinni on.
- Saiad, pitsad, pastad on siin kõik väga värsked, pehmed ja maitsvad!
- Pangakaardi kasutamine ei ole siin nii iseenesestmõistetav kui Eestis. Tunneme puudust Eesti mugavatest IT-lahendustest, millest siin tõsine puudus on.


Kati, Triin, Iti
KK18

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar