reede, 29. märts 2019

Reedene päev, kolmanda nädala viimane tööpäev. Täna olin tööl 9st 14ni. Natuke koristasin, rullisin puhtad sidemed kokku (nad kasutatakse tselluliidivastaste sidemetena pressoteraapia jaoks, iga kliendi pärast nad pestakse, kuivatatakse, rullitakse kokku ja kasutatakse uuesti). Tegin ka mõned protseduurid. Need olid pressoteraapia, teisele naiskliendile tegin pressoteraapiat koos tselluliidivastaste sidemetega. Samale kliendile tegin protseduuri, mis itaalia keeles nimetatakse ‘ultrasuoni’. Proovisin tõlkida, tuli välja ultraheli. Tehakse sellise aparaadiga. Rohkem meenutab massaaži. Ja aparaadi nimetus on ’Subdermal massage’.

Ja selle voodi peal. Reiete peale kinnitatakse neli plokki ja pannakse programmi, tavaliselt 20 minutit.  Kui programm on lõppenud, siis klient läheb pressoteraapiale. 
 Pressoteraapiat tehakse selles ruumis.

neljapäev, 28. märts 2019

Neljapäev 28.märts. Täna pidin olema tööl 12st 17ni, kuid jäin 18ni. Tänase päeva jooksul koristasin toad ning valmistasin nad järmistele protseduuridele, aitasin teistele tüdrukutele protseduure teostada, tegin ka kaks protseduuri ise. Need olid RF-näohoolduse protseduurid. Ühe protseduuri tegin naiskliendile, kes jäi minu eelmise protsetseduuriga väga rahule. Täna oli samamoodi. Ta rääkis midagi pikalt Nicolettale, sain aga aru, et ta kiidab mind. Mul oli hea meel. Teine klient jäi ka selle protseduuriga rahule.
Oskan juba pressoteraapia aparaadi programmid panna, kliendilehest vajaliku info otsida. Igal päeval saan targemaks.

kolmapäev, 27. märts 2019

Kolmapäev 27.märts. Olin tööl 9st 15ni. Hommik oli vaikne, kliente oli vähe. Hommikul jälle koristasin, assisteerisin teistele töötajatele, vaatasin, kuidas tehakse mehaanilist näopuhastust. Ise tegin naiskliendile kätemassaaži ja lakkisin küüned, teisele naiskliendile tegin pressoteraapiat koos tselluliidivastaste sidemetega. Pidin valmistama kokteili erinevatest ainetest, sidemed selle kokteiliga immutama, siis sidemetega kliendi jalad mähkima, kilepüksid aitama jalga panna, pressoteraapia kostüümi panema ning programmi panema. Siis, kui programm on lõppenud ma aitan kliendile pressoteraapia kostüümist vabaneda ning kui klient lahkub toast teen seal koristust ja valmistan tuba järgmisele protseduurile. Nii see käib.

KK18 teine nädal Riminis


Teine praktika nädal möödus üsna sarnases rütmis esimesega. Endiselt tegeleme köögis põhiliselt  erinevate mereandide (kalmaarid, krabid, krevetid, merekarbid, teod, kaheksajalad) puhastamisega ja abistame muude lihtsamate köögitööde juures. Oodatud vastutusrikkamad ülesanded on siiani jäänud vaid lootuseks...

Pildid pidavat ütlema rohkem kui tuhat sõna ja seega jagame teiega nüüd mõningaid restoranis tehtud pilte. Põhiliselt saate näha mereande! :)

Kalade puhastamine täies hoos

Valmis produkt kammkarpidest

Kalmaaride puhastamine!

Krevett, mida tuli puhastada elusast peast!

Elusate krevettide puhastamine...


Kati, Triin, Iti
KK18 

teisipäev, 26. märts 2019

Teisipäevane tööpäev kestis kella 9st kella 15ni. Hommik algas tubade koristusega, sest homsest õhtust nad jäid koristamata. Täna tegin naisklientidele  kaks pressoteraapiat koos tselluliidivastaste sidemetega ja ühe tavalise pressoteraapia. Oli palju jooksmist, sest praktikant peab kõikjäl jõudma.

esmaspäev, 25. märts 2019

Esmaspäev 25.03.19. Algas praktika kolmas nädal. Tänane tööpäev on kestnud kella 9st kella 14ni. Kliente hommikul ei olnud palju. Natuke koristasin, vaatasin, kuidas tehakse LPG-massaaži. Ise tegin naiskliendile keha koorimist soolaga ja mähkimist ning massaaži. Pärast tegin mitu protseduuri (näohoolduse, maniküüri ja pediküüri) ühele kliendile, kes on invaliid ning liigub ratastooliga. Ta külastab salongi igal esmaspäeval juba 6 aastat. Algusest ta päevitab solaariumis 15 minutit ja siis temale tehakse teisi protseduure. Seekord temaga tegelesin mina.

pühapäev, 24. märts 2019

Eile käisime San Marinos. San Marino on väike riik Itaalias. San Marino on tuntud oma suusakuurortide, kaunite vaadete ja seal asuva kolme keskaegse kindluse järgi. Riigil puudub merepiir ja rannad, kuid need, kes käinud, kiidavad nii head kohalikku kööki kui ka häid veine.
Veetsime San Marinos terve päev. Jäime San Marinoga väga rahule. Vaatasime igal pool ringi, väga armas ja mõnus oli San Marino.




Palju treppe!
Vaatamisväärsuste vahelised tänavad on ääristatud suveniiripoodide ja söögikohtadega.
Tiirutasime mööda ka mägiteed.
Koju jõudsime õhtul kella 20.00 paiku.

reede, 22. märts 2019

Täna olin tööl kella 13st kella 19ni. Tänase päeva jooksul koristasin toad ning valmistasin nad järmistele protseduuridele, tegin ka kolm protseduuri. Need olid RF-näohoolduse protseduur,  keha koorimine soolaga ja mähkimine + massaaž ning pressoteraapia + tselluliidivastased sidemed. Päev möödus väga põnevalt.
Eilne tööpäev kestis kella 14st kella 19ni. Minu tööulesanded olid: tubade koristamine ning ettevalmistamine järgmisele protseduurile, teistele töötajatele assisteerimine. See kord tegin näohooldusprotseduurid ka ühele naiskliendile. See oli RF-facial treatment või raadiosageduse näohoolduse protseduur, mis tehakse selle aparaadiga


Minu klient jäi protseduuriga väga rahule ning mina samuti. 



20.märtsil Milano lähedal röövis bussijuht 51 kooliõpilast ja nende õpetajad ning süütas hiljem sõiduki põlema. Õnneks intsidendis keegi raskemalt viga ei saanud. 
Nüüd Rimini kesklinnas sõjaväelased kontrollivad dokumente. 
Igal õhtul relvastatud sõjaväelaste patrull on valves raudteejaama ees ning hoolitseb korra 
eest.






kolmapäev, 20. märts 2019

Olin tööl kella 13st kella 18ni. Täna jälle koristasin, assisteerisin teistele töötajatele, vaatasin teiste töötajate tööd. Kuid täna oli juba natukene rõõmsam, sest tegin maniküüri meie ülemuse tütrele Paolale. See oli küll väga vastutusrikas ülesanne. Paola käed olid väga kehvas seisundis, tegin head tööd, tema jäi rahule.

teisipäev, 19. märts 2019

Tänane tööpäev kestis kella 15st kella 20ni. Tänase päeva jooksul ei juhtunud midagi erilist, kliente oli vähe, jälle koristasin, valmistasin kliente pressoteraapiale.
Eilne praktikapäev (18.03.) kestis kella 15st kella 20.30ni. Tööpäeva jooksul assisteerisin teistele töötajatele, vaatasin, kuidas nad teevad protseduure, jälle koristasin, valmistasin toad järgimisele protseduurile, valmistusin kliendi pressoteraapiale ning pakkisin desinfitseeritud maniküüri ja pediküüri tööriistad eraldi paberkotikestesse.
Koju jõudsin alles kell 22.30, sest õhtupoolikul bussid käivad väga halvasti.

pühapäev, 17. märts 2019

KK18 esimesed seiklused Riminis


Kuigi jõudsime Itaaliasse kadunud pagasi ja väheste teadmistega enda praktika ettevõtete kohta, siis nädala lõpuks oleme hakanud juba uude kultuuri vaikselt sisse elama, kolm päeva restoranis töötanud ning pagas on ka kenasti meieni jõudnud. Lisaks Riminile oleme saanud külastada ka Veneetsiat ja juba järgmisel nädalavahetusel ootab meid ees reis San Marinosse. 

Praktika kohtadest lähemalt rääkides, siis on restoranid väga erinevad - üks on väga itaaliapärane mereäärne suur restoran rikkaliku kohaliku menüüga ja teine restoran asub vanalinnas ning on pigem pisike fine dining tüüpi restoran. Ka töögraafikud on restoraniti väga erinevad - esimeses on hommikune (8:30-15:00) ja õhtune (15:00 - 21:30) vahetus (üks nädal hommikune, teine nädal õhtune) ning teises on päev jaotatud kaheks osaks, kõigepealt on 11:00 - 15:00, siis on siesta ja tööpäev jätkub 18:00 - 21:00. Köögitöö on vaatamata restorani erinevustele siiski üsna sarnane. Põhiliselt oleme saanud puhastada erinevaid mereande (kalmaarid, krabid, krevetid, merekarbid) ja abistada lihtsamate köögitööde juures. Kuigi oleme saanud õppida nii mõndagi uut, ootame tulevatelt nädalatelt rohkem just itaalia köögi lähemalt tundma õppimist ning vastutusrikkamaid ülesandeid, et minna tagasi Eestisse uute teadmiste ja oskustega. 


Meie huvitavad tähelepanekuid Riminist:
- Siinne liikluskultuur on väga närviline ja jalakäijad on pigem teisejärgulised.
- Itaallased ei räägi eriti inglise keelt, pigem eelistatakse suhtlemisel itaalia keelt.
- Itaallased veedavad palju aega perega vabas õhus.
- Riminis on tohutult palju hästi käituvaid koeri, kes omanikega igal pool kaasas käivad.
- Riminis on väga aktiivsed inimesed - pidevalt võib näha kedagi jooksmas, jalutamas või jalgrattaga sõitmas.
- Siesta-kultuuri mõistmine on meile väga keeruline. Me ei saa siiani aru, kuna midagi lahti või kinni on.
- Saiad, pitsad, pastad on siin kõik väga värsked, pehmed ja maitsvad!
- Pangakaardi kasutamine ei ole siin nii iseenesestmõistetav kui Eestis. Tunneme puudust Eesti mugavatest IT-lahendustest, millest siin tõsine puudus on.


Kati, Triin, Iti
KK18

Praktika #3

Reede hommikul jätkus siis eelmise päeva ebaõnn, kohe hommikul hilines nr 4 buss millega saba kesklinna teise bussi peale, mingihetk otsustasin et pean kesklinna jooksma, aga järgmisse peatusse jõudes nägin et buss tuleb juba tagant. Kuid sellest ei piisanud ja kesklinna teise bussi peale ma ei jõudnud. Kuna mul polnud ka koordinaatorite numbrit, siis pidin otse ülemusele helistama ja selgitama, et hilinen, õnneks sai ta aru. Lõunal tekkis siis uus võimalus ratast saada, sõitsin Sistemasse kus anti mulle mingite rattapoodide asukohad. Läksin kohe lähimasse poodi ja võtsin 60€ga ratta ligi kuuks ajaks, nüüd vähemalt see probleem lahendatud, kuigi 600st eurost 90 juba rattale panna on päris suur protsent eelarvest. Vähemalt võidan sellega endale natuke vaba aega juurde.



Praktikal läheb hästi, oleme seal kolmekesi, Christian on ülemus ja teise kuti nimi on vist Leoda, kes on Albaaniast pärit. Mõlemad on muhedad ja vahest viskame ka nalja niipalju kui Itaalia-inglise keele segust aru suudame saada. Püüan ka ise Itaaliakeelseid sõnu õppida, et töökojas lihtsam oleks asju tuua ja teha.
Eile käisime siis veneetsias, oli huvitav kogemus, ainult et sealne vaba aeg jäi lühikeseks, 2+1 tunniga ei jõudnud suurt midagi vaadata.



Praktika #2

Neljas päev, ühtlasi esimene praktikapäev. Läksin hommikul bussiga ilusti kohale, viisin neile Kalevi kommipaki, mille üle oli neil hea meel! Sain kohe hommikul töödele käe külge panna. Rehvirõhu kontrollid, Õõtshoova vahetus, pidurikettad-klotsid, rooliotsa puksid.


 Suureks probleemiks kujunes kohe see, et lõunapaus on 2 tundi ja tagasitulles ei klapi bussiaeg, ehk jala tulles kulutan ma päevas 12 tundi praktikal käimisele, ainsaks normaalseks lahenduseks nägin jalgratast. Selle otsimine muidugi ei kujunenud kohe üldse lihtsaks. Kohalikelt ja koordinaatoritelt infot mitte palju saades leidsime et linnapeal on mingid rohelised rattad mida saab rentida. Nii siis otsustasin et peab ka kasutaja tegema äpile ja proovima. Selleks pidin mingi koodi ka endale genereerima internetiavarustes et üldse kasutajat saaks teha. Oli see siis teise tööpäeva õhtu kui hea sammuga kesklinna poole astusin et endale ratas nüüd võtta, olin siiski 30€ kulutanud sellele äpile. Jõudes esimesse punkti, selgus et neljal rattal kolmest puudub sadul ja seda neljandat ratast ei saa lihtsalt kätte kuna tuleb error ette. Otsustasin siis riskida ja jalutada 1-2km kaugusele teise punkti. Teises punktis selgus et numbrid 4,5 ja 9 on olemas. Kuid äpp näitab et saab võtta rattad 4 ja 7??, ja mis kõige huvitavam, number neljal puudusid pedaalid, seega läks seegi üritus luhta ja pidin uuesti kesklinna kõndima et bussipileteid osta endale ning pidin pettununa hotelli kõmpima. Teine päev ja jälle 20000+ sammu. Aga see ei olnud veel kõik, tagtsin poodi minna sest kõht oli tühi, kiirelt uurisin netist et pood on 20:30ni lahti, jõudsin uke ette 20:20 ja uksed olid juba lukus. Viimaks siis võtsin teekonna ette Laura nimelisse pitsakohta. Sealne pitsameister hakkas minuga juttu ajama, üllataval kombel on tema inglise keel väga hea Itaallase kohta ja saimegi juba peaaegu et sõpradeks ning ta ütles et loodab mind siin veel näha!



Praktika #1

Algas siis ris juba kohe sellega, et Itaalia jõudes olid peaaegu kõigil kohvrid kadunud. Oleks vaid teadnud, et see on alles algus kõigest mille üle saab naerda. Esimesel päeval elasime vaikselt sisse, , käisime linnapeal ringi, uurisime väliselt mõnda praktikakohta.
Teisel päeval oli meil siis ekskursioon linnapeal.





Tuli kolmas päev, infot endiselt praktika asjus polnud. Olime vahepeal kohvrid kätte saanud, mis tähendas et sain hakata videoga tegelema, aga selgus et arvuti kõvaketas on otsad andnud, ning enamus mu videoideedest on õhku lennanud. Päeva lõpu poole sain info, et saan siiski praktikakohas ka käia. Sinna viid Stratos mind bussi asemel autoga, ning sealne käik ei andnud lootust, et esimene tööpäev hästi läheks keelebarjääri tõttu.


laupäev, 16. märts 2019










Täna veetsime terve päev Veneetsias. Saabusime Veneetsiasse paadiga, enne sõitsime Riminist bussiga umbes 3,5 tundi. 
Ilmaga meil väga vedas - soe ja päikesepaisteline. Veneetsia on väga kaunis ja omapärane. Linnal on oma võlu, maagia ning romantika.
Veneetsias on hirmsasti palju turiste. Tänavad on kitsad, et edasi liikuda, on vaja natuke oodata, sest inimesi on liiga palju. Suur osa linnatänavatest asub kanalite vahel. 
Tänavatel leidub lõpmatus koguses turistidele suunatud kohvikuid ja restorane. Hinnad on päris kõrged. 
Olin Veneetsias mitte palju aega, kuid jõudsin vaadata päris palju. Hea meelega läheksin  sinna tagasi! 

reede, 15. märts 2019

Tänane tööpäev kestis kella 10st kella 16ni. Tänase päeva jooksul jälgisin teste töötajate töid ning koristasin. Lõppude lõpuks usaldati mulle ühe kliendi  näomaski eemaldamine ning näokreemi näole panemine. Tööpäev lõppes päris kiiresti, sest kogu aeg oli hõivatud igasuguste asjadega.

neljapäev, 14. märts 2019

Salongis käivad ka sellised kliendid😆